Hvad sker der i Holbæk lige nu

I de to første uger af september 2018 skal fem 6. klasser fra Kildedamsskolen og Katrinedalskolen i Holbæk i gang med håndværk i nye rammer.

Håndværk i Folkeskolen har udviklet et oplevelses- og læringskoncept i samarbejde med EUC Nordvestsjælland og lærergrupper fra de to skoler, hvor elever skal løse håndværksopgaver i samarbejde med faglærere fra EUC Nordvestsjælland, håndværkere og formidlere fra Andelslandsbyen Nyvang og deres lærer fra faget Håndværk og Design. Eleverne skal både arbejde på erhvervscentret på Absalonsvej og på Nyvang. Lige nu skal elever fra de to skoler afprøve samarbejdsmodellen og det undervisningsmateriale, som er udviklet til forløbet i Holbæk. 

Titlen ’På Oldefars’ tid rummer en fortælleverden, der kan udfoldes i læringsmålene for Håndværk og Design og på en række af de fælles mål for folkeskolen 6. klassetrin. Indholdet kobler elevernes opmærksomhed fra fortælling til nutidens håndværk og  forståelse for de mange muligheder og uddannelser i håndværksfagene, som findes i dag.