Håndværk er en del af den levende kulturarv

Godt håndværk er en del af vores fælles nordiske arv. Når vi skal se ind i fremtiden og løse udfordringer inden for alle typer af byggeri, har vi brug for al den viden vi har og kan få. At lære om håndværk er en udøvende praksis. Det vil sige at både hoved og krop skal i brug og der skal læres og benyttes fysiske teknikker og metoder. Det er en kulturarv som overleveres gennem udøvelse og derfor kaldes det for den immaterielle kulturarv.

Håndværk i Folkeskolen bidrager til det fælles levende bibliotek af kulturhistoriske praksisser og er optaget på listen af Nordic Safeguarding Practises. En optagelse som vi er meget stolte af. Du kan læse meget mere om organisationen bag listen og formålet med den nordiske liste her

Mere om den fine optagelse Nordic Safeguarding Practises og Håndværk i Folkeskolen